Buurtbijeenkomst - Naar aardgasvrij via warmtenet?

start
11 oktober 2022, 19:00
eind
11 oktober 2022, 20:30
locatie
DOK 19 Flevoweg 73 3841 KK Harderwijk

Dinsdagavond 11 oktober is de buurtavond over ‘Op weg naar een aardgasvrije Zeebuurt?!’. Als buurtteam G.A.Z., de Groep Aardgasalternatieven Zeebuurt, organiseren we deze avond voor alle bewoners van huur- en koopwoningen. Ons buurtplan wordt deze avond gepresenteerd, incl. hoe de Zeebuurt in de toekomst mogelijk het best verwarmd kan worden èn stappenplannen per type woning. Ook woningcorporaties UWoon, Omnia Wonen, Veluwe Duurzaam en de gemeente laten hun licht schijnen over de uitkomsten. De buurtavond start om 19.30 uur in CBS Dok19 aan de Flevoweg 73, Harderwijk. Kom je ook?

Als buurtteam G.A.Z. hebben we het afgelopen jaar onderzocht òf en zo ja hòe de Zeebuurt richting aardgasvrij kan gaan. We wilden daarbij met en voor onze Zeebuurt-buren uitzoeken wat de beste oplossing richting aardgasvrij is, zodat ieder goed voorbereid is en zijn eigen mening kan vormen en besluit kan nemen. Er zijn o.a. buurtbijeenkomsten geweest, huis-aan-huis kaarten verspreid, er is een enquête en een onafhankelijk technisch onderzoek geweest, een buurtpanel heeft reacties op de plannen gegeven en er is een eigen website (deze site), https://zeebuurt.buurkracht-online.nl/. We hebben hierbij hulp gekregen van Buurkracht en het technisch adviesbureau Merosch, beide onafhankelijke partijen.

Op 11 oktober presenteren we het zelf opgestelde buurtplan en reiken dit uit aan wethouder Martijn Pijnenburg. Merosch licht deze avond de uitkomsten van het technisch onderzoek toe. Wordt een individueel warmte-alternatief zoals een warmtepomp aangeraden of bijvoorbeeld een collectieve oplossing als een warmtenet? En welke stappen kunnen we als bewoners hierin dan (nu al) nemen? De woningcorporaties gaan in gesprek met hun huurders en Veluwe Duurzaam toont hoe je zelf je energieverbruik kunt verlagen en welke hulp zij daarbij kunnen bieden.

De buurtavond voor alle bewoners van de Zeebuurt start om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in CBS Dok19 aan de Flevoweg 73, Harderwijk. Ben je er ook bij?

Tot dinsdagavond 11 oktober!

Buurtteam G.A.Z.

Email: allen@gazeebuurt.nl (ook voor vragen)

 

Aanmelden

Ben je erbij? Meld je hier aan door je e-mailadres in te vullen.